Održana proslava 28. godina SDP-a Varaždinske županije

Aktualno 8. veljače 2019

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije proslavila je sinoć 28. godišnjicu svog osnivanja u tradicionalnim druženjem u hotelu Turist, a u Varaždinu su bili i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, kandidati sa stranačke liste za izbore za EU parlament, saborski zastupnici, predsjednici županijskih organizacija, te gradonačelnici i načelnici iz redova SDP-a.

Predsjednica Županijske organizacije i kandidatkinja SDP-a za Europski parlament Barbara Antolić Vupora u svom je obraćanju stranačkim kolegicama i kolegama istaknula važnost druženja, razmijene iskustava i kontakta s kolegama iz središnjice stranke.

– U odnosu na prošlu godinu puno nas je više ovdje. Pišu nam male brojke, govore da smo ovakvi, da smo onakvi, da nakon unutarstranačkih izbora ne nalazimo dobrih riječi jedni za druge. Ali ovdje je više ljudi. Ipak, ono što je najvažnije naglasiti – da nije važno koliko nas je, nego kakvi smo. Ono što smo nalazili po organizacijama, od nevidljivih članova, tihih članova, danas se pokazuje ovdje. Dalje možemo snažniji i jači – rekla je predsjednica Županijske organizacije.

Dodala je da „ne govore istinu oni koji kažu da su izgubili članove“.

– Željko Posavec u Petrijancu ima deset novih članova, Miroslav Marković u Varaždinu pet-šest, Stjepan Smernjak u Vidovcu troje-četvero. Svi ste danas ponosni i došli ste iz jedinog razloga – da pokažete da vam je stalo do SDP-a, do ideje socijaldemokracije. Pred nama su izbori za Europski parlament i svatko od vas je nositelj te kampanje. Što god vam netko govori, znam da ćete uvijek biti i odraditi za SDP – naglasila je Antolić Vupora.

Predsjednik SDP-a je u svom pozdravnom govoru zahvalio svim članovima što su danas ovdje, ali prvenstveno im je zahvalio na radu kojim mijenjaju Hrvatsku. Rekao je da taj rad možda nije adekvatno prepoznat i cijenjen i često je težak i frustrirajući, ali je potreban.

Bernardić je za godinu koja je turbulentno krenula rekao da će biti izazovna za Hrvatsku i SDP.

– Politike koje smo donijeli i smjer koji smo zacrtali ohrabruju nas i motiviraju da smo na pravom putu – rekao je Bernardić te dodao da je stranka u prošloj godini predstavila plan za povećanje plaća, mirovina, plan za bolje zdravstvo, za mlade i zaustavljanje iseljavanja, za deblokadu građana i zaustavljanje dužničkog ropstva.

Izjavio je i da su u SDP-u svjesni da nitko ne bi smio raditi za manju plaću od 4.000 kuna neto.

– Dizanje plaće od 300 do 500 kuna je realno kao i povećanje mirovina za 300 kuna. Cilj je smanjiti liste čekanja kao i nagomilane dugove u zdravstvu. Također moramo zaustaviti egzodus liječnika i medicinskih sestara – poručio je predsjednik SDP-a koji je spomenuo dva ključna cilja u novom političkom programu stranke – raditi na smanjenju nejednakosti u društvu te otvoriti prostor za osobne slobode i boriti se protiv svakog oblika diskriminacije, jer je ta borba sada potrebnija nego ikada.

Bernardić je govorio i o izborima za Europski parlament te poručio da SDP, bez lažne skromnosti, ima najbolje kandidate, europarlamentarce, najbolji program i najbolji izborni stožer odnosno sve preduvjete da stranka ostvari odličan rezultat.

– Snaga SDP-a nije u količini novaca koje ćemo potrošiti u kampanji. Snaga SDP-a je istina i ljudi s kojima SDP ide u kampanju. Snaga SDP-a je u nama. Idemo zajedno do pobjede – izjavio je Bernardić.

Uz Barbaru Antolić Vuporu, u Varaždinu su bili i drugi SDP-ovi kandidati za Europski parlament: Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec, Sonja Radolović, Joško Klisović, Gordan Maras, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je ovom prigodom uručio zahvalnice za doprinos razvoju socijaldemokracije, zlatne plakete za izniman doprinos u ostvarivanju programskih rezultata te utemeljiteljske plakete. Plakete je primilo 33-oje članica i članova SDP-a.