Forum mladih obilježio Međunarodni dan obitelji

Press 15. svibnja 2014

U organizaciji Općinske organizacije Foruma mladih SDP-a Maruševec, a u povodu Međunarodnog dana obitelji 15. srpnja, maruševečki Forumaši jučer su darivali obitelji težeg imovinskog stanja s područja općine.

Rezolucijom Ujedinjenih naroda, Međunarodni dan obitelji obilježava se od 1994. godine kako bi se naglasila važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, tj. da se potakne djelovanje društva u korist obitelji, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji, te pružanje podrške uvažavanja obiteljskog života, tradicija i običaja.

Igračke, odjevne te prehrambene artikle članovi Foruma mladih odlučili su donirati djeci i njihovim obiteljima iz Brodarevca i Maruševca, te s njima kroz poslijepodnevno druženje istaknuti važnost zajedništva i tolerancije – vrlina koje se počinju izgrađivati u obitelji.

Ljude je u današnje vrijeme potrebno osvijestiti koliko je zapravo bitna obitelj, koliko su nam važna djeca, roditelji, braća, sestre, bake i djedovi. Svi oni imaju veliku ulogu u razvoju osobnosti svakog pojedinca, a što kvalitetniju, tolerantniju i povezaniju obitelj imamo, to su veće šanse da ćemo odgojiti kvalitetnije, tolerantnije i povezanije društvo, rekao je tom prilikom predsjednik Općinske organizacije Foruma mladih SDP-a Maruševec Mario Klapša.

Kroz slobodno udruženje mladih i putem brojnih akcija, humanitarnih djelovanja i drugih društvenih aktivnosti, Forum mladih SDP-a Maruševec daje svoj doprinos za boljitak zajednice, s naglaskom na pozitivni doprinos mladih u društvu.

1505-danobitelji-11505-danobitelji-3