SDP Maruševec na Kestenijadi u Vinici i Cestici

Press 19. listopada 2014

U subotu, 18.listopada 2014. godine, Općinska organizacija Foruma mladih SDP-a Cestica organizirala je kestenjadu za članice i članove Foruma mladih i Općinske organizacije SDP-a Cestica.

Druženje je okupilo četrdesetak članova SDP-a i Foruma mladih, predvođenih predsjednikom njihove organizacije i zamjenikom načelnika općine Cestica Žarkom Rodešom. Druženju su se kasnije pridružili i članovi Foruma mladih iz Maruševca s predsjednikom Mariom Klapšom te predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih Luka Zrinski.

Uz ugodno druženje, pečene kestene i roštilj, okupljeni esdepeovci okušali su se i u tradicionalnim igrama u hodanju na štulama i skijama.

cestica

Sljedećeg je dana, u nedjelju 19. listopada, održana jubilarna, 10. Vinička kestenijada.

Uz obilje pečenih kestena, kolača, pića te pjesmu tamburaša, mještani Vinice i okolnih općina dočekali su predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića, koji je nedjeljno posljepodne proveo u druženju i fotografiranju s okupljenima.

prez2

Kestenijadi su nazočili i saborski zastupnik te predsjednik Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Mario Habek, dopredsjednik ŽO i zamjenik župana Alen Kišić, predsjednik Općinske organizacije SDP-a Maruševec Zdravko Kukec, kao i brojni članovi SDP-a, Forumaši općina Maruševec, Cestica te članovi Županijskog odbora Foruma mladih.

prez

Izvor: Ured Predsjednika RH / Filip Širanović