Mladi SDP-ovci posadili lipe

Press 22. travnja 2014
Članovi Foruma mladih SDP-a su u utorak, 22. travnja, na prikladan i simboličan način obilježili Dan planeta Zemlje. Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja na svim kontinentima. Obilježavanjem ovog dana želi se obratiti pažnja na zaštitu prirodnih resursa i opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. 
Vođeni tom idejom, mladi su forumaši diljem županije odlučili obilježiti ovaj dan sadnjom sadnica i na taj način pridonijeti očuvanju našeg planeta. Tako su se zajedničkoj akciji, kojom je koordinirala Županijska organizacija Foruma mladih, pridružile brojne općinske i gradske organizacije Foruma mladih iz Cestice, Ivanca, Jalžabeta, Lepoglave, Ludbrega, Maruševca, Varaždina i prigradskih naselja Kučana i Zbelave.
Sadeći lipu, stablo s najboljim hladom koje u mnogim kulturama opisuju i kao stablo slobode i prijateljstva, čije srcoliko lišće savršeno svojom simbolikom odgovara današnjem danu, mladi su Forumaši istaknuli kako je okoliš nešto što moramo čuvati i paziti.
Ovogodišnje obilježavanje Dana planeta Zemlje se odvija pod sloganom ‘Zeleni gradovi’ i usmjereno je na izazove zaštite okoliša nastalih uslijed razvoja industrije, povećane potrebe za energijom i utjecaja na globalno zagrijavanje i klimatske promjene.
Predsjednik Županijske organizacije Luka Zrinski naglasio je koliko je mladim ljudima važno očuvanje okoliša i da su forumaši na ovaj simboličan način dali i svoj doprinos u spasu našeg planeta.
– Ovim putem pozivamo i ostale da se uključe u akciju očuvanja naše planete i neka nam svaki dan bude kao Dan planeta Zemlje, kako bi naša planeta ostala zdrava i za nas, ali i za neke buduće generacije – poručili su mladi SDP-ovci.
SDP-Maruševec2 SDP-Maruševec3