Koalicija HNS – SDP – HSU za Maruševec

Aktualno 19. travnja 2017

HNS, SDP i HSU danas su potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Općinsko vijeće i načelnika Općine Maruševec. Kandidat za načelnika Općine Maruševec bit će HNS-ov Damir Šprem, a za zamjenika SDP-ov Mario Klapša.
Uz nazočnost županijskih predsjednika HNS-a i SDP-a Predraga Štromara i Marija Habeka, sporazum su potpisali predsjednik Podružnice HNS-a Općine Maruševec Damir Šprem, predsjednik općinske organizacije SDP-a Općine Maruševec Zdravko Kukec i predsjednik Županijske organizacije HSU-a Milan Škvorc.
Kandidat za načelnika Damir Šprem istaknuo je da je Općina Maruševec trenutno neorganizirana.
– Ovaj tim koji je potpisao sporazum vjeruje da će Općinu Maruševec dovesti na razinu na kojoj su sve općine gdje je na vlasti ova koalicija. Tražimo povjerenje birača, nadamo se odazivu i glasanju za koaliciju. Zajedno s Varaždinskom županijom pokušat ćemo stvoriti bolje i kvalitetnije uvjete za život mještana općine Maruševec – rekao je Šprem.

Štromar je uvjeren da ova koalicija može stvoriti bolje uvjete za mještane na području svoje općine.
– Siguran sam u boljitak za općinu Maruševec, da će ovaj tim raditi za brži razvoj, i komunalne infrastrukture, standarda građana te društvene i kulturne infrastrukture. Maruševec je jedna od najvećih općina u Varaždinskoj županiji, imala je bogatu povijest, ali nema bogatu sadašnjost. Nadam se da će ova koalicija dati pretpostavke za bogatu budućnost Općine Maruševec. Bit će mnogo posla, općina ima brdski dio, probleme s kanalizacijom. Pred vama u veliki izazovi, posebno oko izgradnje kanalizacije, a onda i popravljanja cesta. Ali i u društvenom segmentu života, posebno u kulturno-umjetničkom dijelu u kojem ste bili poznati. Tu je i srednja škola, dvorac, velike površine za poljoprivredu i šume. Općina Maruševec ima potencijala – zaključio je Štromar.

n.k. / www.aktualno.hr