Peđa Grbin predao kandidaturu za predsjednika SDP-a

Aktualno, Press 21. kolovoza 2020

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin u petak 21. kolovoza predao je kandidaturu za predsjednika SDP-a.

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin potvrdio je da je predao kandidaturu za tu dužnost uz gotovo 1400 potpisa potpore SDP-ovih članova s pravom glasa.

SDP je na parlamentarnim izborima doživio velik poraz, ali iz njega moramo izvući pouke i shvatiti što smo pogrešno radili da to ispravimo, poručio je Peđa Grbin u izjavi novinarima ispred sjedišta stranke.

Poraz moramo iskoristiti kao odskočnu dasku za stvaranje bolje stranke, koja će pomoći u kreiranju bolje Hrvatske, ustvrdio je.

Upitan o drugim kandidatima, Grbin je rekao da je Mirela Ahmetović odlična načelnica Omišlja, a Željko Kolar odličan krapinsko-zagorski župan te ih vidi kao ozbiljne političare i SDP-ovce koji će nakon unutarstranačkih izbora biti dio njegova tima s kojima će graditi novi i bolji SDP. No, više kandidata ne znači da će biti drugog kruga, smatra Grbin.

Upitan o bivšem šefu SDP-a  Davoru Bernardiću, koji se nakon teškog izbornog poraza zabavlja u Gardalandu, i kakva je to poruka članstvu, Grbin je odgovorio kako tome što je rečeno nema što dodati.

Unutarstranački izbori održat će se 26. rujna po prvi puta po načelu “jedan član, jedan glas” za sve funkcije. Predsjednika stranke, Predsjedništvo, četiri potpredsjednika i Glavni odbor biraju svi članovi koji imaju biračko pravo sukladno Statutu SDP-a.