VIDEO: Mario Klapša istaknuo kandidaturu za načelnika Maruševca

Aktualno 26. ožujka 2021

Zamjenik načelnika i predsjednik SDP-a Maruševec Mario Klapša predstavio je kandidaturu za načelnika Općine Maruševec nakon što je protekle četiri godine uspješno obavljao dužnost zamjenika načelnika Općine.

Kako je istaknuo Klapša, cijeli je program i kampanju bazirao na osnovnoj ideji političkog svjetonazora koji izvire iz slogana ”Maruševec – spreman za budućnost”.

„Za današnje predstavljanje odlučio sam predstaviti dio programa koji nosi naziv ”Četiri puta četiri”. Radi se o četiri glavna područja rada u četiri godine budućeg mandata – gospodarski razvoj kroz poduzetništvo i obrtništvo za 21. stoljeće, usluge Općine po mjeri svojih građana, otvorenost rada općinske uprave, digitalizacija uprave i procesa u sustavu pametne Općine, odgovorni odnos prema općinskoj imovini te sport, kultura i turizam i briga o čovjeku” – rekao je između ostalog Klapša te nabrojao pet glavnih sadržaja iz izbornog programa:

  1. Povećanje naknada za novorođenu djecu i to za prvorođeno dijete s dosadašnjih 1.500 na 2.000 kn, za drugo dijete sa 2.000 na 2.500, za treće i svako sljedeće dijete sa 3.000 na 3.500 kuna.
  2. Za roditelje vrtićke djece – nastavak sufinanciranja smještaja djece u vrtiću i dodatno rasterećenje za drugo i treće dijete u vrtiću, a za školarce – nastavak sufinanciranja programa produženog boravka i radnih bilježnica te dodatno sufinanciranje kajdanki i pisanki, likovnih mapa te pisaćeg i geometrijskog pribora,
  3. Povećanje broja umirovljenika koji će primati umirovljenički dodatak – uskrsnice i božićnice – i to kroz podizanje dohodovnog cenzusa sa sadašnjih 1.850 kuna na 2.000 kuna,
  4. Projektiranje i razvijanje središnjeg općinskog trga koja uključuje izgradnju Kulturnog centra Maruševec kao višenamjenskog modernog prostora za različite društvene i kulturne manifestacije i priredbe, okruženo drvoredima, šetnicama, zelenim površinama i dječjim igralištima, financirano iz sredstava Europske unije,
  5. Snažan iskorak u turističkoj ponudi Maruševca povezivanjem domaće tradicije, povijesti, OPG-ova i prekrasne prirode te ucrtavanje naše općine na kartu turističke ponude Varaždinske županije i hrvatskog sjevera.

Klapša je istaknuo kako Općina Maruševec ima potencijala i fiskalnog i gospodarskog da se odgovornim odnosom i transparentnim postupcima javne nabave, u četiri naredne godine ostvare ovih pet velikih projekata. Za takvu viziju treba imati znanje, volje, iskustva i podršku tima koji će te projekte i ostvariti.

Podršku su mu svojim dolaskom dali potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić i predsjednica Županijske organizacije SDP-a saborska zastupnica i kandidatkinja za županicu Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.