Zamjenik načelnika na sastanku s danskim veleposlanikom

Aktualno 13. listopada 2017

Ludbreg, 13. listopada 2017. godine – Na sastanku je bilo govora o danskom modelu upravljanja komunalnim uslugama, organizacijom stanovanja i održivim urbanim planiranjem te zaštita okoliša, koji su prepoznatljivi po uspješnosti na području čitave Europe.

Na poziv ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića, u gradskoj je vijećnici zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša s kolegom zamjenikom gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvojem Kovačom te predstavnicima Grada Ludbrega održao sastanak s danskim veleposlanikom Christianom Thorningom i načelnikom danske općine Albertslund, Steenom Christiansenom.

Ovo je ujedno bio i prvi posjet danskog veleposlanika Thorninga gradu izvan Zagreba čime su domaćini bili izrazito počašćeni. Danska Općina Albertslund je općina s 28 tisuća stanovnika, koji želi biti maksimalno ekološki prihvatljiv, stoga je Christiansen s nazočnima razgovarao o mogućnostima suradnje da se mjesta i gradovi pripreme za 21. stoljeće jer zajedničku suradnju vidi kroz razvijanje novih tehnologija i obnovljive izvore energije kako bi gradovi postali ugodniji za život njihovim stanovnicima.